Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@06:39:24 GMT

آبله میمونی؛ آیا پاندمی در راه است؟

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۳۵۹۰

آبله میمونی؛ آیا پاندمی در راه است؟

به گزارش تابناک به نقل از همشهری آنلاین: آبله میمونی بیماری نادر ویروسی است که نشانه‌هایی مانند آبله دارد و از طریق تماس مستقیم با فرد آلوده یا سطوح آلوده و مایعات بدن فرد آلوده و ... منتقل می‌شود. دوره کمون این بیماری ۲۱ روز است و نیاز به داروی خاصی برای درمان ندارد. البته این بیماری معمولا کشنده نیست؛ بنابراین نباید خیلی نگران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر مسعود یونسیان، متخصص اپیدمیولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید: « با مطالعه و بررسی آخرین اخبار جهانی در مورد ویروس کرونا می‌بینیم همزمان با اینکه ما چندین هفته متوالی کاهش تعداد موارد ابتلا به بیماری کرونا را تجربه کرده‌ایم؛ شاهد این بودیم که در جنوب قاره آفریقا، شرق آسیا و کشورهایی که در شرق دور قرار دارند موسوم به کشورهای غرب اقیانوس آرام و قاره آمریکا نیز با افزایش موارد مواجه بوده‌ایم. البته موارد ابتلا همان سویه اومیکرون است؛ با زیرگونه‌های دیگری از گروه B که درواقع همگی زیر چتر بزرگ اومیکرون قرار دارند. »

بیش از حد خوش‌بین نباشیم
به گفته یونسیان، این موارد نشان می‌دهند ما نباید بیش‌ از حد خوش‌بین باشیم؛ همان‌طور که هنگامی که در منطقه ما بیماری رو به ‌افزایش بود، این کشورها در سکون نسبی بودند. بنابراین ما هم که در حال حاضر در سکون نسبی قرار گرفته‌ایم و کشورهای دیگری در حال افزایش هستند؛ نشان دهنده آن است که امکان دارد هر لحظه ما نیز با موارد افزایش موارد ابتلا روبه رو شویم.

خوشبختانه آفریقا روند افزایشی کوتاه‌مدت خود را پشت سر گذاشت؛ البته بروز بیماری خیلی هم اوج نگرفت. چون آفریقا جایی بود که خاستگاه این دو زیرگونه جدید b۴ و b۵ است.

موضوع قابل توجه آن است که دو طرف قاره آمریکا و سمت غرب اقیانوس آرام که کشورهای ژاپن، کره، فیلیپین، تایلند قرار دارند؛ کماکان شاهد سیر افزایشی هستند. ما باید این موضوع را با دقت بیشتری رصد کنیم تا بتوانیم موضع درستی در این خصوص اتخاذ کنیم. بنابراین نباید بیش‌ازحد خوش‌بین باشیم.

تا زمانی‌که منطقه‌ای در دنیا در حال افزایش موارد ابتلا به بیماری باشد؛ احتمال اینکه کشور ما هم سیر افزایشی را تجربه کند وجود خواهد داشت.

یونسیان می‌گوید سازمان جهانی بهداشت دنیا را به شش منطقه تقسیم کرده است. ایران در منطقه‌ای قرار دارد که به آن منطقه «شرق مدیترانه» می‌گویند که در حال حاضر این منطقه با کاهش مستمر موارد ابتلا به کرونا رو به رو بوده است.

مشاهده ویروس آبله میمونی
این متخصص اپیدمیولوژی در مورد بیماری ابتلا به بیماری آبله میمونی می‌گوید به‌نظر می‌رسد نگرانی و هراس جامعه در مورد این بیماری بیش‌از اندازه‌ای است که در واقعیت وجود دارد و ما را تهدید می‌کند.

ادراک خطریا خطر واقعی؟
به گفته یونسیان در دنیای بهداشت عمومی ما با مقوله‌ای مواجه هستیم که به آن «ادراک خطر» گفته می شود. ادراک خطر یعنی در شرایطی که قرار داریم چه نگرانی‌هایی نسبت به سلامت خود داشته‌باشیم. در ‌مقابل این اصطلاح، اصطلاح دیگری هم وجود دارد به اسم «خطر واقعی».

خطر واقعی یعنی احتمال و شدتی که سلامت ما را تحت تاثیر قرار می دهد. توجه داشته باشیم در مخاطراتی که سلامت انسان را تهدید می‌کنند دو جزء وجود دارد؛ یکی اینکه چقدر احتمال دارد سلامت ما به مخاطره بیفتد و دیگری اینکه آن واقعه با چه شدتی می تواند ما را تهدید کند و سلامت ما را به خطر بیندازد.

ناهمخوانی بین ادراک خطر و خطر واقعی
دکتر مسعود یونسیان می‌گوید متاسفانه در دنیا همخوانی مناسبی بین خطر واقعی و ادراک خطر وجود ندارد. یعنی موقعیت‌هایی وجود دارند که برای انسان‌ها بسیار خطرناکند؛ اما آنها درک درستی از آن موقعیت و خطرات ندارند. بنابراین آن را دست کم می‌گیرند. چون برآورد درست و آگاهی از آن ندارند. به این ترتیب بدون آنکه بدانند خود را در معرض چنین خطراتی قرار می‌دهند.

در مقابل، موقعیت‌هایی هم وجود دارند که انسان‌ها خیلی نگرانند و این نگرانی نیز بر رفتارها و همچنین سلامت روان آنها تاثیر منفی می‌گذارد. در صورتی که با بررسی خطر واقعی متوجه می‌شویم آن خطر در حدی نیست که بیش از اندازه بتواند ما را نگران کند. به عنوان مثال، معمولا اغلب ما خطر قرار گرفتن در معرض دود سیگار را کمتر از واقعیت برآورد می‌کنیم. بنابراین به‌راحتی نیز خود را در معرض آن قرار می‌دهیم.

آگاهی از خطرات واقعی و تهدید ‌کننده‌های سلامت
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید قرار گرفتن در فضاهای بسته‌ای که تهویه مناسبی نداشته باشند هم خطرناک است و سلامت ما را تهدید می‌کند. معمولا در این فضاها یک ماده رادیواکتیو طبیعی وجود دارد که از خاک و مصالح ساختمانی متصاعد می‌شود به نام گاز «رادون».

این گاز یک گاز رادیواکتیو است که سلامت ما را تهدید می‌کند اما اغلب ما از آن بی‌خبریم.

توجه داشته باشیم گاز رادون، دومین علت سرطان بعد از دود سیگار در دنیا به شمار می‌رود؛ یعنی مهم‌ترین علت سرطان ریه، ابتدا دود سیگار و پس از آن هم گاز رادون است.

به گفته این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، انسان‌ها این موضوع را که خطر ابتلا به سرطان در محیط‌های بسته‌ای که تهویه مناسبی ندارد(به‌خصوص در طبقات زیرزمین) سلامت آنها را تهدید می کند کمتر از واقعیت برآورد می‌کنند.

این موارد، ناهماهنگی یا نا همخوانی بین ادراک خطر و خطر واقعی به شمار می‌روند. در مورد آبله میمونی هم می‌توان گفت ادراک خطر انسان‌ها خیلی زیاد است. یعنی بررسی‌ها نشان می‌دهد در کل دنیا مردم در مقابل این بیماری بیش از حد نگران شده‌اند.

جای نگرانی وجود ندارد
یونسیان می‌گوید تعداد موارد ابتلا به آبله میمونی بعد از گذشت یک ماه حدود هزار نفر است. البته نمی‌توان گفت چنین بیماری تبدیل به پاندمی نخواهد شد؛ اما احتمال تبدیل آن به پاندمی آن قدر کم است که تا زمانی‌که این بیماری توسعه پیدا نکرده و تا هنگامی ‌که کارشناسان بهداشتی هشدار نداده‌اند یا به‌عبارت‌دیگر، سیگنال جدی در این خصوص به ما نرسیده؛ اصلا جای نگرانی وجود ندارد.

به گفته این اپیدمیولوژیست، بسیاری اوقات آسیب ترس مردم از یک بیماری بسیار نادر از خود آن بیماری بیشتر می‌شود. مانند مصرف الکل صنعتی به صورت خوراکی در بعضی شهرهای ایران در دوران کرونا که تعداد تلفات ناشی از آن از ابتلا به بیماری کرونا هم بیشتر بود.

اطلاع رسانی درست و افزایش آگاهی مردم
به عقیده یونسیان، در این موارد چون ادراک خطر این افراد از کرونا بالا؛ اما ادراک خطرشان از مسمومیت با الکل صنعتی پایین بوده چنین اتفاقی رخ داده است.

بنابراین وظیفه مدیا و رسانه‌های صوتی، تصویری، نوشتاری و فضاهای مجازی این است که در چنین مواقعی در کنار متخصصان بهداشتی بهداشتی قرار بگیرند و ادراک خطر را با خطر واقعی بیشتر منطبق کنند.

یعنی هشدارهای لازم را به افراد در جایی‌که باید نگران باشند بدهند و د مواقعی هم ‌که ضرورت ندارد نیز نگرانی آنها را کاهش دهند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آبله میمونی متروپل آبادان مهدی صباغی محمود دعایی طبس صندوق امانات بانک آبله میمونی آبله میمونی متروپل آبادان مهدی صباغی محمود دعایی طبس صندوق امانات بانک ابتلا به بیماری موارد ابتلا آبله میمونی ما را تهدید سلامت ما خطر واقعی ادراک خطر انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۳۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین، علی بهاری درخصوص بیماری کبد چرب اظهار کرد: بیماری کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی در دنیا است. علل اصلی بیماری کبد چرب اضافه وزن یا چاقی، دیابت یا بیماری قندخون، چربی خون و افزایش فشار خون است که به مجموع این‌ها سندروم متابولیک می‌گوییم.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: علاوه‌بر همه این‌ موارد، مصرف الکل و برخی داروها می‌تواند باعث ایجاد کبدچرب شود. این بیماری به عادات غذایی و سبک زندگی افراد بسیار مرتبط است، کم‌تحرکی افراد و عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، منجر به اضافه وزن و در پی آن ایجاد کبدچرب می‌شود.

وی درخصوص علائم بالینی کبدچرب تشریح کرد: بیماری کبدچرب متاسفانه ابتدا هیچ علامت بالینی خاصی ندارد و به مرور زمان منجر به آسیب می‌شود. در ابتدا بهترین راه تشخیص این بیماری سونوگرافی کبد است و هم‌چنین آزمایش خون که آنزیم‌های کبدی چک شود. آزمایش‌های دیگر برای بررسی چربی و قند خون هم برای بیماری کبد چرب موثر است.

قاتلین کبد چرب کدامند؟ ؛ روشی برای درمان فوری کبد چرب | شایع‌ترین دلیل ایجاد کبد چرب را بشناسید + ویدئو

بهاری در خصوص عللی که سبب ایجاد بیماری کبد چرب می‌شوند، گفت: اکنون ثابت شده که آلودگی هوا نیز باعث ایجاد بیماری کبد چرب می‌شود. همچنین فلور میکروبی روده با ایجاد کبد چرب ارتباط دارد، بنابراین می‌بینیم حتی عللی که به چشم نمی‌آید، می‌تواند منجر به بیماری شود.

فوق تخصص گوارش و کبد در رابطه با راه‌های پیشگیری از این بیماری اظهار کرد: یک زندگی سالم از لحاظ تغذیه بسیار کمک‌کننده است زیرا اضافه وزن،‌ چربی خون، قند خون و فشار خون از علل اصلی این بیماری است. بنابراین اگر شخصی اضافه وزن دارد بهتر است با روندی متعادل و همراه با ورزش وزن خود را کم کند، اگر مبتلا به دیابت است باید مرض قند خود را کنترل کند، اگر کسی چربی خون داشته باشد، رژیم و دارو بسیار موثر است. لذا تغذیه سالم، اجتناب از مواد قندی و چربی اضافه است که می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی گفت: بیماران بجای اینکه به دنبال مصرف دارو برای کبدچرب باشند، باید سبک زندگی خود را تغییر دهند و حتما روزی نیم ساعت ورزش داشته باشند.

بهاری در ارتباط با درمان دارویی کبدچرب اظهار کرد: درمان دارویی این بیماری، مرتبط به عوامل زمینه‌ساز آن است. به طور مثال درمان دیابت، درمان چاقی و چربی است و اگر دارویی می‌دهیم در همین راستا است. اینکه مستقیم ما به کبد دارو دهیم، تقریبا دارویی وجود ندارد لذا از همه عوامل مهم‌تر تغذیه سالم و ورزش است.

کد خبر 850338 منبع: ایسنا برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - کبد

دیگر خبرها

  • علل اصلی ابتلا به کبد چرب
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • عوامل خطر « زوال عقل زودرس » را بشناسید
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل