Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-با گذشت موارد اروپایی از عدد 100 روز گذشته WHO تقاصای نشست فوری در بخش اروپایی خود نمود تا وصعیت را بررسی و سپس اعلام موضع کند، هرچند اخطار لازم را برای آمادگی کشور‌های درگیر و یا در معرض داده است.
به گزارش خبرگزاری آریا، سازمان جهانی بهداشت گزارشی از موارد تایید شده از آبله میمونی در 12 کشور از جمله آمریکا، استرالیا، کانادا و 9 کشور اروپایی شامل انگلستان، اسپانیا، پرتغال، آلمان، بلژیک، فرانسه، هلند، ایتالیا و سوئد دارد، در حالی که 50 مورد مشکوک دیگر هم در حال بررسی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق نظر NHS انگلستان که فعلا بیش از 20 مورد تایید شده از بیماری را دارد، به لحاظ بالینی مانکی پاکس یک بیماری خفیف تا متوسط است که اکثر مبتلایان ظرف چهار هفته بهبود می‌یابند و انتقال بین افراد به راحتی نیست و گسترش عمومی آن (به نحوی که کرونا بوده) نامحتمل است، هرچند علت پیدایش مجدد این بیماری پس از چند دهه در کشور‌های غیرآفریقای غربی و مرکزی هنوز ناشناخته است، ولی ممکن است دلیل آن تغییر ژنتیکی در ویروس باشد. به نظر میرسد قدرت سرایت آن هم به نسبت ویروس نسل قبلی بیشتر شده است. بهرحال مدیر بخش اروپایی WHO اخطار داد که با رسیدن فصل گرما و بازگشت مسافرتها، تجمعات و خیل توریست‌ها بعد از پایان دوران قرنطینه‌های پاندمی کرونا در تابستان پیش رو، خطر انتقال آبله میمونی بیشتر میشود.

 اولین مورد مبتلا به آبله میمون در اتریش شناسایی شد
 رسانه‌های اتریش روز یکشنبه (به وقت محلی) گزارش دادند که اولین مورد مبتلا به بیماری آبله میمون در این کشور شناسایی شده است.
به گزارش خبرگزاری تاس، به نوشته رسانه‌های اتریش، اولین مورد از ابتلا به بیماری آبله میمون مردی 35 ساله است که در بیمارستانی در وین قرنطینه شده است.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که تاکنون 92 مورد تایید شده ابتلا به این بیماری در 12 کشور جهان ثبت شده و 28 مورد مشکوک نیز در این کشورها وجود دارد. 
آبله میمون یک عفونت ویروسی نادر و شبیه به آبله انسان است و اولین بار در سال 1958 در میمون‌هایی که برای تحقیق نگهداری می‌شدند، کشف شده و اولین مورد آبله میمون در انسان نیز در سال 1970 میلادی شناسایی شد
 طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت «آبله میمون متفاوت از ویروس کرونا و فقط تحت شرایط ارتباط نزدیک با فرد بیمار منتقل می‌شود». به این ترتیب افرادی که با فرد بیمار ارتباط نزدیک داشته‌اند بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار دارند. 
یکی از کشورهایی که به شدت از شیوع آبله میمون آسیب دیده، اسپانیا است. روز جمعه 30 مورد ابتلا به این بیماری نادر در مادرید تایید شد. در 6 منطقه دیگر اسپانیا، موارد ابتلای احتمالی در دست بررسی است. 
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، این برای اولین بار است که زنجیره‌های انتقال در اروپا و بدون پیوندهای اپیدمیولوژیک با غرب و مرکز آفریقا شناسایی می‌شود. 
آبله میمون که یک بیماری مسری است، زمانی انتقال می‌یابد که فردی با فرد دیگر، حیوان یا مواد آلوده به آن ویروس در تماس نزدیک باشد. این ویروس می‌تواند از طریق ترک پوست، دستگاه تنفسی یا از راه چشم، دهان و بینی وارد بدن شود.
انتقال ویروس از انسان به انسان معمولا از طریق قطرات تنفسی اتفاق می‌افتد، اما لازم به ذکر است که معمولا تماس رو در روی طولانی مدت منجر به ابتلا می‌شود. در همین حال، انتقال از حیوان به انسان ممکن است از طریق گاز یا چنگ گرفتن رخ دهد.
علائم آن تب، لرز و تورم غدد لنفاوی است، اما آنچه که این بیماری را بیشتر پیچیده می‌کند، ضایعات پوستی است که روی صورت و دست‌ها ایجاد می‌کند. این بیماری برای کودکان و همچنین زنان باردار خطر بیشتری دارد، زیرا احتمال انتقال آن به جنین وجود دارد. 
هانس کلاگ مدیر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است سرایت ویروس آبله میمون می‌تواند در فصل تابستان سرعت بگیرد. 

سازمان جهانی بهداشت: جهان در معرض چالش های هولناکی است
رئیس سازمان جهانی بهداشت ضمن هشدار درباره رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی، اعلام کرد: امروز، جهان با چالش های هولناکی مثل کرونا، جنگ اوکراین و آبله میمون روبه روست.
به گزارش واشنگتن تایمز، «تدروس آدهانوم گبریاسوس» در سخنرانی افتتاحیه «هفتاد و پنجمین مجمع جهانی بهداشت» خاطرنشان کرد: اکنون کرونا تنها بحران جهان نیست و همکاران ما در سراسر جهان، در حال مبارزه با ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو، آبله میمون، هپاتیت با منشا ناشناخته و بحران انسانی پیچیده در افغانستان، اتیوپی، سومالی، سودان جنوبی، سوریه، اوکراین و یمن هستند.
وی گفت: ما با ترکیبی از بیماری های هولناک، قحطی، خشکسالی، جنگ، تغییرات آب و هوایی، نابرابری و رقابت ژئوپلیتیک روبه رو هستیم.
رئیس سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه کرونا به پایان نرسیده است، درباره رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی در جهان هشدار داد.
تدروس افزود: کرونا را نباید پایان یافته تلقی کرد. ما حفاظت ها را به قیمت به خطر افتادن جانمان کم کرده ایم.
وی گفت: کاهش آزمایشات مربوط به کرونا و کاهش فاصله گذاری ها به معنای آن است که چشممان را به روی جهش ویروس بسته ایم. این در حالی است که هنوز تقریبا یک میلیارد نفر در کشورهای کم درآمد، واکسینه نشده اند.
این مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد: در حالی که با واکسینه شدن 60 درصد مردم دنیا، پیشرفت خوبی در زمینه واکسیناسیون حاصل شده است اما تا زمانی که همه مردم جهان واکسینه نشده اند بیماری پایان نمی یابد.
تدروس افزود: در شرایطی که میزان انجام تست کرونا در جهان کاهش یافته است، موارد ابتلا در 70 کشور روند افزایشی دارد.
بعد از هفته های متمادی کاهش تعداد مبتلایان به کرونا از ماه مارس،  سازمان جهانی بهداشت در گزارش هفتگی که روز پنج شنبه منتشر شد، از کاهش نیافتن تعداد مبتلایان به کرونا در این هفته خبر داد. این گزارش در عین حال، تعداد کشته ها را پایین تر از هفته های قبل اعلام کرد.
بیماری آبله میمون که در گذشته، محدود به برخی مناطق کم جمعیت در آفریقا می شد و بیماری قابل سرایت یا خطرناکی تلقی نمی شد اکنون با افزایش قدرت سرایت و شدت بیماری بر مشکلات نظام های بهداشتی جهان افزوده است. اکنون مواردی از این بیماری در سراسر جهان و حتی کشورهای توسعه یافته اروپایی مشاهده شده است.

 آبله میمون توانایی تبدیل شدن به پاندمی ندارد
اصفهان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد علوم پزشکی تهران با اشاره به نگرانی از تبدیل آبله میمون به پاندمی، گفت: اندازه این ویروس بسیار بزرگ‌تر از کرونا است و به‌راحتی نمی‌تواند به‌صورت هوابرد انتقال پیدا کنند و برای ابتلا باید حتماً تماس مستقیم با فرد بیمار داشت، ضمن اینکه بیماری هم واکسن و هم داروی تائید شده در دنیا دارد.
مصطفی نوری‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه آبله میمون اولین بار در سال 1958 توسط «preben Magnus» کشف شد، اظهار کرد: محققان در محلی که میمون‌ها را برای انجام تحقیقات نگهداری می‌کردند متوجه ابتلای برخی از میمون‌ها به آبله شدند و عامل بیماری هم «MonkeyPox» بود، سپس در سال 1970 اولین گزارش از ابتلای یک فرد به آبله میمون در جمهوری کنگو ثبت شد.
وی با بیان اینکه این خانواده از ویروس‌ها در انسان و سایر مهره‌داران می‌تواند بیماری ایجاد کند، گفت: این بیماری تاکنون در 10 کشور اروپایی و آمریکایی شناسایی شده، ولی امسال هیچ فردی در دنیا از این بیماری جان خود را از دست نداده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه آبله میمون سویه‌های متفاوتی دارد، تصریح کرد: یکی از این سویه‌ها احتمال مرگ 10 درصدی دارد، اما تا امروز از این سویه گزارشی منتشر نشده و بیشتر سویه‌های در حال چرخش مربوط به سویه آفریقایی است که احتمال مرگ در آن کمتر از یک درصد است. این سویه علائمی ایجاد می‌کند که معمولاً بدون نیاز به بستری بهبودی حاصل می‌شود.
وی به انتقال این بیماری از حیوان به انسان اشاره کرد و افزود: این بیماری می‌تواند با تماس مستقیم یا گازگرفتگی و یا ایجاد خراش از حیوان به انسان منتقل شود. انتقال انسان به انسان این بیماری نیز به‌صورت تماس مستقیم و یا ترشحات مربوط به بدن است.
متخصص بیوتکنولوژی دارویی در مورد علائمی که توسط این ویروس ایجاد می‌شود، گفت: تب، بدن درد، کوفتگی، خستگی، بزرگ شدن غده لنفاوی و ایجاد تاول‌هایی در صورت دست و پا و اندام‌های تناسلی از علائم آبله میمونی است. تاول‌ها معمولاً بعد از بهبودی خوب می‌شوند، ولی این بیماری می‌تواند در موارد بسیار نادر عفونت قرنیه ایجاد کرده و حتی موجب نابینایی شود.
وی با بیان اینکه آبله میمون بیماری جدیدی نیست، خاطرنشان کرد: سال گذشته گزارش‌هایی از این بیماری در سراسر دنیا وجود داشت. علائم بیماری نیز می‌تواند شش روز تا سه هفته و در موارد نادر 4 هفته نیز طول بکشد.
وی با بیان اینکه آبله میمون نمی‌تواند موجب پاندمی ‌شود، توضیح داد: مانکی پاکس ویروسی با اندازه بسیار بزرگ‌تر به در حد 300 نانومتر است، یعنی مثل ویروس آبله مرغان نیست که به‌صورت هوابرد باشد و به‌راحتی در هوا پخش شده و موجب ابتلا افراد زیادی شود.

پیش‌بینی موارد بیشتر ابتلا به "آبله میمون" در جهان
سازمان جهانی بهداشت (WHO) پیش بینی کرده است که موارد بیشتری از ابتلا به "آبله میمون" در سطح جهان ظاهر می‌شود.
 سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که انتظار دارد موارد بیشتری از آبله میمون شناسایی شود زیرا نظارت بر کشورهایی که به طور معمول این بیماری در آنها شایع نیست، گسترش پیدا می‌کند.
آژانس ملل متحد اعلام کرد: تا روز گذشته (شنبه)، 92 مورد تایید شده و 28 مورد مشکوک به آبله میمون در 12 کشور عضو سازمان گزارش شده است که ویروس آبله میمون بومی این مناطق نیست. همچنین در روزهای آینده راهنمایی ها و توصیه های بیشتری به کشورها در مورد چگونگی کاهش گسترش ویروس آبله میمون ارائه خواهد شد.
در گزارش این سازمان آمده است: اطلاعات موجود حاکی از آن است که انتقال این بیماری از انسان به انسان تنها در میان افراد علامت دار که در تماس فیزیکی نزدیک با یکدیگر هستند، رخ می دهد.
آبله میمون یک بیماری عفونی است که معمولا خفیف است و در بخش‌هایی از غرب و مرکز آفریقا بومی است. این بیماری از طریق تماس نزدیک منتشر می شود؛ بنابراین می توان به راحتی از طریق اقداماتی مانند خود ایزوله سازی و رعایت موارد بهداشتی آن را مهار کرد.
"دیوید هیمن"، یک مقام سازمان جهانی بهداشت و متخصص بیماری های عفونی گفت: یک کمیته بین المللی از کارشناسان از طریق ویدئو کنفرانس تشکیل جلسه دادند تا آنچه را که باید در مورد شیوع بیماری مطالعه شود از جمله اینکه آیا شیوع بیماری از طریق ناقلان خاموش وجود دارد، چه افرادی در معرض خطر هستند و نیز راه های مختلف انتقال آن، به مردم اطلاع رسانی شود.
وی افزود: تماس نزدیک، راه اصلی انتقال بیماری آبله میمون است زیرا بثورات پوستی این بیماری بسیار عفونی هستند. به عنوان مثال، والدینی که از کودکان بیمار مراقبت می کنند و همچنین کادر درمان در معرض خطر قرار دارند و به همین دلیل است که برخی از کشورها شروع به واکسیناسیون تیم هایی کرده اند که از بیماران مبتلا به آبله میمون مراقبت می کنند.
این مقام سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد:‌ شیوع آبله میمون‌، شبیه به روزهای اولیه همه‌گیری کووید-19 نیست زیرا به راحتی منتقل نمی‌شود. افرادی که ممکن است در معرض تماس با آلودگی قرار گرفته باشند یا علائمی از جمله تب و بثورات پوستی در آنها مشاهده شده است باید از تماس نزدیک با دیگران خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، به گفته متخصص بیماری های عفونی، واکسن‌هایی در دسترس هستند اما مهم‌ترین پیام این است که می‌توان از خود در برابر بیماری محافظت کرد.

ویروس آبله میمون چقدر کشنده است؟ 
جهان همچنان درگیر همه گیری کووید-19 است و اکنون برخی کشورها با ویروس دیگری مواجه شده اند که نگرانیهایی را به همراه داشته است.
 این بار شیوع ویروس "آبله‌میمون" (Monkeypox) است که توجه مقامات کشورها را به خود جلب کرده است. تاکنون حدود 80 مورد ابتلا در 11 کشور تایید شده که به طور معمول انتظار شیوع این بیماری در آنها وجود ندارد.
اکنون این پرسش مطرح است که آیا باید نسبت به شیوع بیماری آبله میمون احساس نگرانی کرد؟
اگر بخواهیم به طور واضح به این پرسش پاسخ بدهیم باید بگوییم که آبله میمون، کووید دیگری نیست و برای مهار شیوع آبله میمون به قرنطینه نیازی نیست.
با این حال، این یک شیوع غیرمعمول و بی سابقه از بیماری آبله میمون است. متخصصان این بیماری، کاملا غافلگیر شده اند و زمانیکه یک ویروس رفتار خود را تغییر می دهد نگران کننده است. تاکنون، آبله میمون کاملا قابل پیش بینی بوده است.
زیستگاه طبیعی این ویروس، حیوانات وحشی هستند که در واقع تصور می شود جوندگان باشند تا میمون ها. فردی در جنگل های استوایی غرب و مرکز آفریقا با یک موجود آلوده تماس پیدا میکند و باعث می شود ویروس در بین گونه ها جهش یابد. بثورات پوستی ظاهر می‌شود سپس تاول می‌زند و پوسته پوسته می‌شود.
در حال حاضر این ویروس خارج از زیستگاه معمول خود قرار دارد و در تلاش برای گسترش یافتن است، بنابراین برای ادامه حیات به تماس نزدیک و طولانی مدت نیاز دارد. بنابراین احتمال گسترده بودن شیوع بیماری وجود ندارد و خود به خود از بین می رود.
پیش از این در سایر نقاط جهان تعداد کمی از موارد ابتلا مشاهده شده است اما در همه این موارد، شخص به کشور درگیر سفر کرده و درگیر بیماری شده است که دیگر اینطور نیست.
برای اولین بار این ویروس در افرادی یافت می شود که هیچ ارتباط واضحی با غرب و مرکز آفریقا ندارند و معلوم نیست بیماران از چه طریق به این ویروس آلوده شده اند.
پروفسور "سر پیتر هوربی"، مدیر مؤسسه علوم همه گیری دانشگاه آکسفورد گفت: در موقعیت بسیار جدیدی قرار داریم که تعجب آور و نگران کننده است. این "کووید-دو" نیست اما باید به درستی اقدام کنیم تا از نفوذ ویروس جلوگیری کنیم؛ این چیزی است که واقعا می خواهیم از آن اجتناب کنیم.

هشدار نیویورک‌تایمز درباره خطر آبله میمون در جهان
بر اساس یافته‌های علمی، آبله میمون نوع خوش خیم آبله بوده و بیشتر مبتلایان بهبود می‌یابند.
 نیویورک تایمز به نقل از مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های اروپا اعلام کرد احتمال انتقال ویروس آبله میمون در طول تماس جنسی زیاد است و خطر انتقال از دیگر اشکال تماس نزدیک، کمتر است.
بر این اساس آبله میمون نوع خوش خیم آبله بوده و بیشتر مبتلایان بهبود می‌یابند.
دلیل نگرانی از شیوع این بیماری، گزارش زنجیره انتقال در اروپا بدون ارتباط با مرکز یا غرب افریقا{منشا اصلی} است
موارد اخیرا مشاهده شده شامل مردانی است که با مردان دیگر رابطه جنسی داشته‌اند و هیچ فردی به گفته مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری فوت نکرده‌اند.
همچنین گفته شده بیشتر موارد با ضایعات در ناحیه تناسلی یا اطراف تناسلی ظاهر می‌شوند، که نشان می‌دهد انتقال احتمالاً در طی تماس فیزیکی نزدیک در طول فعالیت‌های جنسی رخ می‌دهد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ویروس آبله میمون کرونا پاندمی اروپا سازمان جهانی بهداشت بیماری آبله میمون غرب و مرکز آفریقا ویروس آبله میمون آبله میمون آبله میمون آبله میمون آبله میمون شیوع بیماری شناسایی شد مشاهده شده اولین مورد تماس نزدیک تایید شده اولین بار تایید شد میمون ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۶۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار شیوع بیماری زنگ زرد در مزارع غلات آذربایجان‌غربی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، علی دیانتی اظهار کرد: توسعه بیماری در رطوبت نسبی بالای ۷۰ درصد و در دمای بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد همراه با باران و یا شبنم سریعتر اتفاق می‌افتد.
دیانتی افزود: بیش از ۷۰ درصد مواد لازم برای پر شدن دانه‌های موجود در خوشه گندم توسط سه برگ انتهایی گندم تامین می‌شود و حفاظت از آنها خصوصاً برگ پرچم نقش بسیار مهمی در افزایش عملکرد گیاه دارد. 
 وی ادامه داد: بیماری برگی زنگ زرد گندم به دلیل ظهور نژاد‌های جدید و با شرایط خاص آب و هوای، هر چند سال یکبار به صورت همه گیر (اپیدمی) در آمده و می‌تواند خسارت زیادی را به محصول گندم وجو وارد کند.
دیانتی با بیان اینکه احتمال شیوع بیماری‌های برگی در همه نقاط استان وجود دارد، اظهار کرد: در حال حاضر شرایط آب و هوایی در کلیه شهرستان‌ها جهت توسعه بیماری مساعدتر است.
وی تصریح کرد: این بیماری به صورت جوش یا تاول‌هایی به رنگ زرد مایل به نارنجی روی برگ‌های محصول ظاهر شده سپس جوش‌ها به سرعت به هم پیوسته و نوار‌هایی درامتداد رگبرگ‌ها در هر ۲ سطح برگ نمایان می‌کنند که به دنبال آن به کل محصول آسیب می‌زند. این مقام مسئول از کشاورزان خواست به منظور حفاظت از مزارع به محض مساعد شدن شرایط آب و هوایی ضمن پایش مستمر مزارع خود با مراجعه فوری به مراکز و مدیریت جهاد کشاورزی تابعه و مشاوره با کارشناسان مربوطه قبل از مشاهده علائم بیماری، نسبت به کانون کوبی و انجام عملیات سمپاشی مزارع خود با سموم شیمیایی توصیه شده اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • گروه خونی همگانی در راه است؛ آنزیمی که ناهمخوانی گروه‌های خونی‌ را از بین می‌برد
  • هشدار شیوع بیماری زنگ زرد در مزارع غلات آذربایجان‌غربی 
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • هشدار نسبت به نبود دارو‌های بیماران پیوند کبد/ «فیبرینوژن» و «بازیلیکسیمب» موجود نیست
  • ستاره مشهور آمریکا: تیم کی‌روش اتحاد تیم 98 را نداشت
  • هشدار شبکه دامپزشکی گناباد در خصوص بیماری تب سه روزه گاوی
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • ایلان ماسک: آمریکا در حال انقراض! کاهش نرخ زاد و ولد خطرناک‌تر از گرمایش جهانی است
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟