Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@03:48:01 GMT

موفقیت دولت سیزدهم در مهار پاندمی جهانی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۳۵۷۳

موفقیت دولت سیزدهم در مهار پاندمی جهانی

براساس اعلام وزارت بهداشت، در هفته ۱۱۶ همه‌گیری کووید ۱۹ در ایران، مرگ و میر ناشی از این بیماری در پنج استان کشور صفر بوده و در ۲۸ استان نیز کاهش بیماران بستری گزارش شده است.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایران اکونومیست، تا قبل از شروع واکسیناسیون همگانی در کشور هربار که با تعطیلات چند روزه مواجه می‌شدیم متخصصان هشدار می‌دادند که از سفر و دورهمی پرهیز کنید به دلیل اینکه ممکن است شاهد شیوع چندبرابری ویروس کرونا در کشور باشیم اما با گذشت حدود ۶۰ روز از آغاز سال جدید، این روزها شاهد کاهش چشمگیر موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور هستیم؛ موضوعی که از ابعاد مختلف قابل بررسی بوده اما نباید از نقش واکسیناسیون عمومی در این روند رو به کاهش نیز غافل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هفته ۱۱۶ همه‌گیری کووید ۱۹ در ایران، مرگ و میر ناشی از این بیماری در پنج استان کشور صفر بوده است و در ۲۸ استان نیز کاهش بیماران بستری گزارش شده است.

در مجموع، مراجعه به آمارهای کرونا در آخرین روز سال ۱۴۰۰ حکایت از شناسایی ۱۸۱۶ بیمار جدید و فوت ۶۰ تن دارد و این درحالی است که علی‌رغم آنکه پیش‌بینی می‌شد تحت تاثیر سفرها و دید و بازدیدهای عید، آمار کرونا در کشور روند صعودی را طی کند، اما این روزها شاهد سه رقمی شدن بیماران شناسایی شده و کاهش چشمگیر موارد مرگ و میر و در مواردی نیز تک رقمی شدن آن هستیم؛ به طوری که براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت طی شبانه روز گذشته ۳۸۵ بیمار جدید شناسایی شده و ۸ نفر نیز جان خود را از دست دادند.

براساس اعلام وزارت بهداشت، در هفته ۱۱۶ همه‌گیری کووید ۱۹ در ایران، مرگ و میر ناشی از این بیماری در پنج استان کشور صفر بوده است و در ۲۸ استان نیز کاهش بیماران بستری گزارش شده است. بررسی هفتگی وضعیت موجود کرونا در کشور در هفته سوم اردیبهشت ماه مصادف با هفته ۱۱۶ همه‌گیری کرونا در کشور نشان می‌دهد در پنج استان زنجان، سمنان، فارس، کردستان و گلستان مرگ و میر ناشی از کرونا صفر بوده است. همچنین تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در هفته اخیر ۲۲۱۸ نفر، تعداد موارد بستری جدید ۵۳۶ نفر و تعداد موارد فوتی جدید در هفته اخیر ۷۸ نفر بوده است.

همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد، در استان تهران در هفته اخیر، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده ۸۲ نفر، تعداد موارد بستری جدید ۹۵ نفر و تعداد موارد فوتی جدید ۱۲ نفر بوده است .همچنین در استان تهران در هفته اخیر موارد بستری و فوت استان کاهش یافته است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر استان در حد متوسط کشور بوده است.

واکسیناسیون ادامه دارد

سیدمحسن زهرایی رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با بیان اینکه پایگاه‌های واکسیناسیون وزارت بهداشت همچنان در حال فعالیت هستند، اظهارداشت: زمانی حدود یک و نیم میلیون تزریق واکسن کووید در کشور انجام می‌شد که تقریبا در اواخر مرداد مراجعه بسیار افزایش یافته بود و تعداد پایگاه‌ها به سیزده هزار پایگاه رسید و واکسیناسیون انجام شد.

وی در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایران اکونومیست با بیان این مطلب افزود: روند واکسیناسیون طی روزهای اخیر کاهش یافته است به دلیل اینکه بخش عمده‌ای از افراد واکسن نوبت اول و دوم خود را دریافت کرده‌اند و بخش دیگری نیز به دلیل روند کاهشی بیماری بوده است و برخی نیز واکسیناسیون خود را به تاخیر انداخته‌اند.

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت تصریح کرد: در گذشته تعداد پایگاه‌ها به ۱۳ هزار پایگاه رسیده بود و تعداد زیادی از افراد واکسن خود را دریافت کرده‌اند اما علی رغم تاکید وزارت بهداشت هنوز بخشی از افراد واکسن دریافت نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه گروه‌های پرخطر ایمن شده‌اند و طی ۶ ماه گذشته درصد زیادی از افراد جامعه ایمن شده‌اند، گفت: همین مسئله منجر به این شده است که بیماری فروکش کند و بیماری بعد از تعطیلات شایع نشد. بیماری کرونا نشان داده است که تغییرپذیر است و همین مسئله نیز منجر به نگرانی است لذا لازم است افرادی که نوبت اول را دیافت نکرده اند یا نوبت دوم و سوم خود را دریافت نکرده‌اند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند. خوشبختانه شاهد هستیم مرگ و میر بیماری تک رقمی شده است و تدام این وضعیت شکننده است و منطق حکم می‌کند از ابزارهای پیشگیری مثل واکسیناسیون استفاده کنیم تا طی هفته‌های آتی متضرر نشویم.

 

 

به نظر نمی‌رسد موج بزرگی را طی روزهای آتی تجربه کنیم

مهرداد حق‌ازلی دبیر بورد داخلی کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت: میزان بروز بیماری و موارد شدید آن در کشور کاهش یافته است. همچنین موارد مرگ و میر کرونایی ما ظرف دو هفته اخیر زیر ۲۰ نفر بوده است که این موضوع می‌تواند علل مختلفی داشته باشد.

وی افزود: یکی از دلایل کاهش آمارهای ما روند واکسیناسیون کشوری است، اما لازم است افرادی که دز سوم واکسن را تزریق نکرده‌اند حتما نسبت به تلقیح واکسن اقدام کرده و از طرفی بر اساس پروتکل موجود واکسیناسیون، دز چهارم افراد واجد شرایط نیز صورت گیرد. در شرایط فعلی ما از وضعیت پیک خارج شده‌ایم اما این موضوع به هیج عنوان به معنای کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیست.

حق‌ازلی در پاسخ به این سوال که به چه علت علی‌رغم هشدارها اما ایام عید نوروز نتوانست سبب افزایش موارد بیماری شود؟ نیز گفت: در برخی استان‌ها شاهد افزایش خیلی کوچک موارد بودیم که البته به سرعت کنترل شد. یکی از علل عدم شکل‌گیری موج یا شرایط حاد پس از عید این بود که فاصله واکسیناسیون توده‌ای مردم ما خیلی با نوروز فاصله نداشت و در ایام عید شاکله افراد ایمنی مناسبی داشتند و از ابتلا به موارد سخت و علامت‌دار جلوگیری شد.

 

وی درباره وضعیت ایران در مقایسه با سایر کشورها از نظر گذر از موج امیکرون نیز گفت: امیکرون با تاخیری نسبت به سایر کشورها در ایران فعال شد ولی موج ایجاد شده از موج قبلی( دلتا) کوچک‌تر و مدت زمان ایجاد درگیری آن هم کمتر بود. در شرایط فعلی امیکرون در ایران کنترل شده به نظر می‌رسد و این وضعیت نشان می‌دهد که ما در موج ششم درگیری گسترده‌ای به شکل موج سخت پنجم نداشتیم.

اگر تعداد مرگ و میر کرونایی کشور ۸ هفته در چنین شرایطی کاهشی بماند، آن وقت می‌توان گفت از حالت پاندمی خارج شده‌ایم

حق‌ازلی با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر آمریکا و برخی کشورهای اروپایی موضوع خروج از پاندمی کرونا را مطرح می‌کنند، تصریح کرد: این شرایط نشان می‌دهد همانند ویروسی مانند آنفلوآنزا که هرسال شاهد مواردی از آن هستیم، در مورد کرونا نیز اگر تغییر ژنتیکی خاصی صورت نگیرد کم کم جوامع بین‌المللی به این سمت حرکت می‌کنند که مانند آنفلوآنزا در کرونا هم هر سال تعدادی موارد بروز و مرگ و میر داشته باشیم.

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا تاکید کرد: اینکه تحت تاثیر آمارهای فعلی کشور، بخواهیم بگوییم ایران از شرایط پاندمی خارج شده است،‌ زود است. اگر تعداد مرگ و میر کرونایی کشور ۸ هفته در چنین شرایطی کاهشی بماند، آن وقت می‌توان گفت از حالت پاندمی خارج شده‌ایم.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: ویروس کرونا ، فاصله گذاری اجتماعی ، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مرگ و میر ناشی از این بیماری کرونا در کشور وزارت بهداشت پنج استان هفته اخیر موارد بستری تعداد موارد شناسایی شده نشان می دهد نکرده اند صفر بوده خارج شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۳۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم

معاون اجرایی رئیس‌جمهور از افتتاح بیش از ۱۶هزار تخت بیمارستانی از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، محسن منصوری، ظهر امروز، در بازدید از بیمارستان در دست ساخت نیایش گفت: دولت توجه ویژه‌ای به توسعۀ زیرساخت‌های بهداشت و درمان دارد.

او با بیان اینکه سرانۀ زیرساخت‌های بهداشت و درمان در لرستان نسبت به میانگین کشور کمتر است، اضافه کرد: بیمارستان نیایش مصوبه سفر رئیس‌جمهور به این استان است.

منصوری: بر احیای واحدهای راکد متمرکز شده‌ایم + فیلم

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تأکید کرد: بیمارستان نیایش خرم‌آباد در دو سال گذشته 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشت و این پروژه اکنون به 65 درصد پیشرفت رسیده‌است.

منصوری بیان کرد: 2000میلیارد تومان برای تکمیل بیمارستان نیایش خرم‌آباد نیاز است که بخشی از این اعتبار باید در بودجۀ جاری کشور و بخشی نیز با کمک منابع استانی تأمین شود.

او خاطرنشان کرد: بیش از 16هزار تخت بیمارستانی از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون در کشور افتتاح شده‌‌‌ و به بهره‌برداری رسیده‌است.

عملیات اجرایی بیمارستان نیایش خرم‌آباد در زمینی به‌مساحت 107 هزار مترمربع در 14 بلوک در مجتمع پردیس دانشگاهی کمالوند سال 1390 آغاز شده‌است.

بیمارستان 551 تختخوابه نیایش بنا بود 36 ماه به بهره‌برداری برسد، اما پس از گذشت 10سال هنوز نیمه‌کاره است.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • سخنگوی سازمان هواپیمایی: ۷۸ فروند هواپیما و هلی‌کوپتر وارد کشور شد
  • ۷۸ فروند هواپیما و هلی‌کوپتر وارد کشور شد
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واگذاری زمین به ۷۰ هزار مشمول جوانی جمعیت و نهضت ملی مسکن در کشور
  • افتتاح ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • جزئیات افزایش ۹ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور
  • ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم