Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@03:11:25 GMT

آیا فاز حاد پاندمی کرونا پایان یافته؟

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۳۱۲۵

آیا فاز حاد پاندمی کرونا پایان یافته؟

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: ازآنجایی‌که همه ما در انتظار پایان پاندمی کرونا هستیم می‌خواهیم بدانیم آیا کاهش موارد ابتلا و مرگ می‌تواند نشانه ورود ایران به مرحله پایان پاندمی باشد و اگر هنوز  نتوانسته‌ایم وارد این مرحله شویم چه زمان می‌توانیم به این مرحله  برسیم؟ این پرسشی است که درنتیجه اقدامات بعضی کشورها در کاهش محدودیت‌های کرونایی و برخورد با این بیماری به‌عنوان یک بیماری فصلی می‌تواند مطرح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایان پاندمی در ایران

دکتر سیدمحمدرضا هاشمیان، فوق‌تخصص مراقبت‌های ویژه و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دراین‌باره می‌گوید: «حدود سه ماه  است که می‌توان گفت به پایان پاندمی نزدیک شده‌ایم. آمار فوتی‌ها و ابتلای روزانه در کشور هم نشان می‌دهد که هم آمار ابتلا و هم آمار فوتی‌ها رو به کاهش گذاشته است؛ همان‌طور که در آمریکا هم پایان فاز حاد پاندمی اعلام شده است.

با توجه به اینکه کشورهایی مانند پرتغال و امارات یکی دو ماه قبل، این پاندمی را اعلام کردند ما هم می‌توانیم بگوییم امروز در پایان پاندمی در کشور هستیم؛ چراکه آمار فوتی‌های ما تک‌رقمی شده است. »

پایان پاندمی به معنای پایان زدن ماسک و واکسیناسیون نیست

به گفته هاشمیان، پایان فاز حاد پاندمی به معنای پایان واکسیناسیون و پایان زدن ماسک نیست. همچنین در کشور ما آمار تزریق دوز سوم سطح قابل قبولی ندارد. ضمن آنکه تزریق دوز چهارم برای گروه‌های خاص هم شروع شده است که استقبال خوبی از تزریق چهارم به عمل نمی‌آید.

به عقیده این فوق تخصص مراقبت‌های ویژه، صداوسیما باید از افراد متخصص دعوت کند  تا در تلویزیون به مباحث علمی بپردازند تا این بحث و مناظره‌های علمی موجب اعتمادسازی افراد برای تزریق واکسن شود.

احتمال بازگشت به پاندمی

هاشمیان می‌گوید باوجوداینکه در حال حاضر آمار فوتی‌ها بر اثر ابتلا به پاندمی کرونا پایین است؛  ولی اگر درست برنامه ریزی نکنیم، تصمیم نگیریم و بیماری را به‌خوبی مهار و کنترل نکنیم؛ احتمال دارد دوباره به دوران پاندمی برگردیم؛ همان‌گونه که رفتارهای امروز ما ‌یک ماه بعد نتیجه خواهد داد. بنابراین بهترین کار آن است که  امروز برای افزایش  سطح واکسیناسیون جامعه تلاش کنیم تا بتوانیم  زندگی راحت‌تری داشته باشیم.

هراس از اعلام پایان پاندمی

به عقیده این استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بعضی‌ها گمان می‌کنند اگر پایان پاندمی اعلام شود مردم دیگر هیچ‌کدام از موارد پیشگیری از بیماری را رعایت نمی‌کنند و مشکلات دوباره آغاز خواهد شد.

اما نمی‌توان چنین استدلالی را کاملاً پذیرفت. درواقع باید توجه داشته باشیم  تقریباً دو سال و نیم از شروع پاندمی در کشور می‌گذرد. این پاندمی موجب از دست دادن بسیاری از عزیزان ما شده است.

به‌علاوه، کووید ۱۹ مشکلات شدید روحی نیز برای بسیاری از افراد جامعه ایجاد کرده است؛  افرادی که دو سال و نیم است هر شب و روز استرس دارند و نمی‌توانند مانند قبل راحت زندگی کنند.

کاشتن بذر امید در جامعه

هاشمیان می‌گوید ما باید در دل افراد بذر امید بکاریم. اما وقتی می‌گوییم فاز حاد پاندمی تمام شده است یعنی همچنان مرگ‌ومیر وجود دارد؛ ولی تعداد آن‌ها  بسیار کم شده است و این جای بسی امیدواری و خوشحالی دارد.

درست است حتی فوت یک هم‌وطن هم  برای ما سخت و ناگوار است؛  ولی ما تعداد فوتی‌های بالای ۷۰۰ نفر را نیز تجربه کرده‌ایم. بنابراین  می‌توان امیدوار بود آمار  روزی ۸ نفر هم  به‌زودی به پایان برسد.

تبدیل پاندمی به اندمی

به گفته این فوق‌تخصص مراقبت‌های ویژه، زمانی که یک پاندمی به «اندمی» تبدیل می‌شود تعداد افرادی که بیمار می‌شوند با گذشت زمان نسبتاً ثابت می‌مانند. مثلاً بیماری مالاریا که سالانه حدود ۳۰۰ میلیون نفر از مردم  دنیا را درگیر می‌کند؛ ولی تبدیل به پاندمی نمی‌شود. اما منظور از پاندمی آن است که بیماری در همه جای دنیا پخش و موجب گرفتار شدن همه شود.

به نظر می‌رسد چند وقتی هست که تعداد موارد ابتلا روندی نسبتاً ثابت و با شیب کاهشی را طی کرده است. بنابراین می‌توان گفت این بیماری در کشور ما در مسیر تبدیل شدن به اندمی است. ضمن آنکه  اگر سطح واکسیناسیون جامعه را بالا ببریم، می‌توانیم آمار فوتی‌ها  را به صفر هم برسانیم.

به‌علاوه ازآنجایی‌که افراد زیر ۱۸ سال در کشور ما بیش از شش ماه قبل، دوز دوم واکسن خود را دریافت کرده‌اند، در حال حاضر  نیاز به تزریق دوز سوم دارند.

 امید می‌رود به‌زودی تزریق دوز سوم برای این گروه از جامعه نیز تأیید شود تا سطح ایمنی آن‌ها  هم به‌طور قابل‌توجهی افزایش یابد.

کد خبر 675238 برچسب‌ها كروناويروس كرونا در ايران واکسیناسیون ماسک - سلامت واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس كرونا در ايران واکسیناسیون ماسک سلامت واکسن کرونا پایان پاندمی آمار فوتی ها تزریق دوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۳۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، قبلا این داروساز انگلیسی- سوئدی مجوز بازاریابی واکسنی به نام Vaxzevria را در اتحادیه اروپا پس داده است. مجوز مذکور تاییدیه ای برای بازاریابی دارو در کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و این شرکت اعلام کرده بود دلیل پس دادن مجوز نیز اشباع بازار با واکسن های به روز رسانی شده برای مقابله با شاخه های جدید ویروس کرونا است.

درخواست جمع آوری واکسن از اتحادیه اروپا در ۵ مارس سال جاری میلادی ثبت شده و از هفتم ماه می( دیروز) نیز اجرایی شده است. آسترازنکا در بیانیه ای اعلام کرد: از آنجا که نسخه های متعددی از واکسن های کووید۱۹ توسعه یافته اند، در بازار مازاد واکسن وجود دارد.

این شرکت اخیرا اعتراف کرد یکی از واکسن های آن به نام کووید شیلد ممکن است در مواردی نادر به ایجاد لخته خونی و کاهش پلاکت های خون منجر شود.

البته پس از آنکه شکایتی دسته جمعی از این شرکت در انگلیس ثبت شد، آسترازنکا به این عارضه جانبی اعتراف کرد. در شکایت ثبت شده، آمده بود واکسن به مرگ و میر و جراحت هایی منجر می شود و شاکیان خواستار حدود ۱۰۰ میلیون پوند غرامت برای ۵۰ قربانی شده بودند.

کد خبر 6100113 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • «به آمار مزخرف ام باپه نگاه نکنید؛ بر خلاف او، مسی و نیمار همه‌جای زمین حضور داشتند»
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • انتقاد شدید فاطمه هاشمی از وزارت بهداشت
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • ذوب‌آهن به‌دنبال بهبود آمار تقابل با استقلال
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند